Гъбена супа

Продукти: 300 гр.гъби,

1 глава лук,

1 малък морков,

100 мл пресно млеко,

1 кубче гъбен или зеленчуков бульон, черен пипер, магданоз,

1 с.л. брашно,

мазнина – вид и количество по желание.

Приготвяне:

лукът и моркова се нарязват на ситно, поставят се в достатъчно голям подходящ съд леко осолени с вода, колкото да ги покрие за 2-3 мин

През това време измиваме и нарязваме гъбите, прибавяме ги заедно с 1-2 ч.ч. вода и варим още 5 минути.

Размиваме брашното с малко студена вода да стане на кашичка, прибавяме го и варим още 3-4 мин.

Добавяме пресното млеко,бульона,мазнината, магданоза, черния пипер и вода за достигане на желаното количество за 4 порции, варим още 3-4 мин.





{START_COUNTER}