Зеленчукова супа (постна)

Продукти:

1 гл. Лук,

2-3 моркова,

2-3 картофа,

1-2 листа пресно зеле или дебелата част на китайското зеле,

1 чушка, 2-3 с.л. грах,

1 шепа зелен фасул (замразени),

2-3 гъби (ако има),

1-2 с.л. доматено пюре,

сол, чер пипер, бульон или подправка за супа по желание,

мазнина - по желание.

Приготовление:

лукът и морковите се нарязват на ситно, поставят се в достатъчно голям подходящ съд леко осолени с вода, колкото да ги покрие и се обработват 3-4 мин.

През това време нарязваме чушката и пресното зеле.

Добавяме ги, добавяме още около 1 к.ч. вода и оставяме в МВ за 4-5 мин.

Обелваме и нарязваме картофите на кубчета, колкото за мусака, измиваме ги хубаво, добавяме към другите зеленчуци, добавяме вода да ги покрие и подправката за супа или бульона, варим още 10-12 мин.

Добавяме нарязаните и измити гъби, граха и зеления фасул и още 1 ч.ч. вода и варим още 6-7 мин.

Пробваме дали картофите са омекнали, ако не са обработваме още 3-4 мин.

След като картофите омекнат добавяме доматеното пюре, 1-2 ч.л. масло, подправките, които обичаме и доливаме вода колкото е необходимо, за да достигнем консистенция на супа.

Варим още 6-7 мин.





{START_COUNTER}