Кавърма от свинско месо

Продукти:

1-1,2 кг свинско месо,

4-5 гл. лук,

2-3 малки моркова,

1-2 гъби (по желание),

1-2 с.л. доматено пюре,

1 в.ч. вино червено,

сол, чер пипер, подправки и мазнина – по желание на домакинята

Приготвяне:

1. Нарязваме месото на кубчета колкото кибритена кутия. Овкусяваме го с подправките и мазнината. Поставяме в тенджера от иена глас, похлупваме с капака и задушаваме 15-20 мин.

2. Прибавяме ситно нарязания лук, моркови и гъби, задушаваме още 5-6 мин.

3. Прибавяме доматеното пюре пюре, задушаваме 3-4 мин., прибавяме виното, задушаваме още 3-4 мин.

Ако има грил действията по т. 2 и 3 се правят на грил.

При сервиране наръсваме ястието със ситно нарязан магданоз.





{START_COUNTER}