Крехко бирено филе

Продукти:

500 гр. пилешко филе,

1 ч. ч., бира,

1 глава лук,

1 морков,

сол, чер пипер,

1 ч.л. соев сос, вегета (или друга предпочитана подправка),

подправки на вкус,

мазнина – вид и количество по желание.

Приготвяне:

Нарязваме филето на парчета по желание, мариноваме го със соев сос и вегетата (подправката) и го слагаме в тенджера иена глас.

Заливаме го с бирата и  нарязаните на ситно лук и морков.

Прибавяме мазнина (1-2 с.л. масло) и подправки, захлупваме тенджерата и печем 8-10 мин.

Проверяваме степента на готовност, разбъркваме леко и печем още 12-15 мин. или до зачервяване на грил на най-силната му степен (ако имате степени).





{START_COUNTER}