Мусака

Продукти:

1/2 кг картофи,

500 гр.кайма,

1-2 с.л. доматено пюре,

1 глава лук,

1 средно голям морков,

сол (вегета), червен и черен пипер, чубрица,

мазнина – по желание

За заливката: 2 яйца, 1 ч.ч. кис.мляко, 1 к.л. сода за хляб, брашно.

Приготвяне:

Обелените, измити и нарязани на кубчета картофи поставяме в иенска тенджера и добавяме сол, черен пипер, мазнина и 1 к.ч. вода.

Захлупваме с капака и поставяме в микровълновата за 15 мин.

Картофите не трябва да заемат повече от 1/2 от съда.

През това време нарязваме на ситно и разбъркваме лука, морковите, каймата, червения пипер, доматеното пюре и останалите подправки.

Изсипваме тази смес върху картофите, леко разбъркваме и печем още 15 мин. по възможност на грил.

Проверяваме степента на готовност и ако не е нужна повече обработка заливаме с яйцата, киселото мляко, содата и брашното.

Връщаме в МВ за още 10 мин без капак.





{START_COUNTER}