От личен опит

МВ е постижение и удобство. Въпреки това много домакини я ползуват само за притопляне. Аз я ползувам и за готвене, защото става по-бързо, по-икономично и не затопля околния въздух (особено през лятото). Всяка домакиня трябва да има пред вид няколко неща, когато прилага рецептите, които съм описала по-долу:

  • Каква е мощността на нейната МВ – моята е 1200 W и времето, описано в рецептите е свързано с тази мощност. Ако вашата е повече или по-малко мощна ще трябва съответно да намалите или увеличите времето на обработка;
  • Дали ще ползувате грил или не – моята е с грил и при последния стадий на обработка имам възможност за комбинирана обработка;
  • В МВ може да използувате всякакъв вид съдове, с изключение на метални, но ако ползувате грил съдовете не трябва да са от пластмаса, а керамични или от иена-глас.

Комбинирала съм предложените и изпробвани лично от мен рецепти в 4 групи – супи, ястия, салати и десерти, а количеството е за 4 порции.

ЗАБЕЛЕЖКА: когато готвя ястия, изискващи ориз, дори да ги правя на обикновената печка предварително подготвям ориза до 70-80% готовност с малко сол и малко мазнина на МВ.





{START_COUNTER}