Ризото със зеленчуци
Необходими продукти
- • 150 г ориз
- • 1 глава лук
- • 2 бр. големи моркови
- • 1 бр. зелена чушка
- • 1 бр. червена чушка
- • бялата част на 1 стрък праз
- • 2 скилидки чесън
- • 2 с.л. масло или олио
- • 1 кубче пилешки бульон
- • 100 г кашкавал
- • 100 мл течна сметана
- • щипка индийско орехче
- • магданоз
Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се нарязват на кубчета и заедно с мазнината и счукания чесън се поставят в съд, подходящ за микровълнова фурна. Налива се разтвореното в 500 мл вода кубче пилешки бульон, прибавя се измитият ориз, сол на вкус и се слага да се готви в микровълновата фурна за 8-10 минути при 600 Вт. След това се намалява на 360 Вт и се вари още 20-25 минути. Изважда се от фурната, подправя се с индийското орехче, поръсва се с настъргания кашкавал, залива се с течната сметана и се запича за още 4-5 минути при 600 Вт. Поднася се поръсено със ситно нарязания магданоз.
Рецептата е добавена от korneliq на 16 Януари 2008 г.
Още рецепти за:
Ориз със зеленчуци ⋅ Ястия с ориз ⋅ Ястия с чушки ⋅ Безмесни ястия с ориз ⋅ Ризото ⋅ Ястия без месо в микровълнова
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.