Задушен ориз с гъби
Необходими продукти
  • • 100 г гъби
  • • лимонов сок
  • • 200 г ориз
  • • 30 г масло
  • • подправки
Начин на приготвяне
Почистените и измити пресни гъби се напръскват с лимонов сок, слага се малко масло и се държат похлупени 2 минути при 600 Вт. Изсипват се на дъното на съда, добавя се оризът и се налива 2 ч.ч. (400 мл) вода. Похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт. Превключва се на 180 Вт и се държи още 20 минути, без да се разбърква. Накрая се прибавят останалото масло и подправките.

Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 2
GOFI
готвач с точилка
След като накрая се добявят останалото масло и подправките трябва ли да се държи още във фуната и колко?22 Яну 2010
# 1
Maria
(нерегистриран)
Вкусно, става супер гарнитура.
[Изпробвана]
19 Яну 2006



© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.