Пилешки гърди по царски
Необходими продукти
  • • 4 бр. пилешки гърди
  • • 2 с.л. (20 мл) олио
  • • 50 г лук
  • • 200 г червени чушки
  • • 200 г зелени чушки
  • • 200 г пресни печурки
  • • сокът от 1 лимон
  • • 1 с.л. (10 г) червен пипер
  • • сол
  • • черен пипер
  • • 100 мл пилешки бульон
  • • 100 мл течна сметана
  • • 3 бр. жълтъци
  • • 2 с.л. (20 мл) сухо бяло вино
Начин на приготвяне
Пилешкото месо се измива, подсушава се и се нарязва на ивици. Олиото се слага в предварително загрят съд за печене, загрява се 1 минута при 600 Вт и се прибавя пилешкото месо. Държи се 5 минути при 600 Вт. Прибавят се нарязаният лук, почистените, измити и нарязани на ивици чушки, гъбите и подправките и отново се слага във фурната за 6 минути при 600 Вт. Налива се пилешкият бульон и се пече още 7 минути. Сметаната се разбива с жълтъците, добавя се виното и се прибавя към соса. Ястието се поднася с гарнитура от ориз.

Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.