Сарми по китайски в микровълнова фурна
Необходими продукти
- • 1 голяма глава прясно зеле
- • 200 г свинска кайма
- • 1 ч.ч. дългозърнест ориз
- • 1/2 стрък праз
- • 50 г бадемови ядки
- • 1 кубче пилешки бульон
- • 3-4 резена джинджифил или 1/2 ч.л. сух
- • 3 с.л. соев сос
- • 1/4 ч.л. сусамово олио
- • черен пипер
- • сол
Начин на приготвяне
Кочанът се отстранява и зелето се сварява за 10 минути в кипнала вода, под капак, като се поставя с отвора надолу. Оризът се залива с 1 ч.ч. топла вода и се задушава на средна мощност на микровълнова фурна под капак, докато поеме водата. Каймата се омесва с нарязаните на ситно праз и джинджифил, 2 с.л. соев сос, сусамовото олио, солта и черния пипер. Добавят се смлените бадемови ядки и охладеният ориз, омесва се. Зелето се охлажда, листата му се отделят, кочанчетата се отстраняват. Завиват се сарми, нареждат се в йенска тенджера (2 л) и се заливат с разтворения в 300-400 мл топла вода бульон. Слага се 1 с.л. соев сос, захлупва се с чиния, пече се 30 минути на средна степен в микровълнова печка под капак.
Рецептата е добавена от korneliq на 1 Февруари 2009 г.
Източник: Бон Апети
Източник: Бон Апети
Още рецепти за:
Ястия със свинско месо ⋅ Ястия с мляно месо (кайма) ⋅ Свинска кайма ⋅ Зелеви сарми с кайма ⋅ Ястия с кайма в микровълнова ⋅ Ястия с ориз ⋅ Ястия със зеле ⋅ Нетрадиционни сарми
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 2 oslava | От това ще излязат минимум 15 сармички. Само дето не съм убедена, че ще се запекат в микровълновата! Но си струва да се опита! | 17 Дек 2011 |
# 1 Felix | Когато чета рецептата всичко ми изглежда много вкусно. Но ако имаше уточнение за колко порции е, щеше да бъде по -добре, защото предварително трябва да знаеш за колко човека трябва да приготвиш ястието. | 29 Ное 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.