Пълнени печурки за микровълнова печка
Необходими продукти
  • • 12 бр. големи гъби печурки
  • • лимонов сок
  • • 1 глава кромид лук
  • • 1 скилидка чесън
  • • 1 бр. домат
  • • 1/2 връзка магданоз
  • • 1 ч.л. (5 мл) олио
  • • сол
  • • черен пипер
Начин на приготвяне
Печурките се почистват, измиват се и се подсушават. Пънчетата се отстраняват и шапчиците се наръсват с лимонов сок. Пънчетата се нарязват на дребно и се смесват с лимонов сок, ситно нарязания лук и счукания чесън. Доматът се попарва с кипяща вода (1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) вода в бехерова чаша за 1 минута при мощност 600 Вт), обелва се и се отстраняват семките. Нарязва се на ситно и заедно със ситно нарязания магданоз се прибавя към зеленчуковата смес. Слагат се подправките и с тази смес се пълнят гъбите. Намазва се купа с олио, гъбите се нареждат вътре и се захлупват. Пекат се 6 минути при мощност 600 Вт.

Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.