Телешко месо-гулаш по Италиански
Необходими продукти
  • • 800 г телешко месо
  • • 30 г масло
  • • сол
  • • черен пипер
  • • индийско орехче
  • • 400 г домати
  • • 2 стръка мащерка
  • • магданоз
  • • 1 с.л. сушени подправки
  • • 1/2 ч.ч. (100 мл) сухо бяло вино
  • • 1 с.л. (10 мл) лимонов сок
Начин на приготвяне
Месото се измива, подсушава се и се нарязва на хапки. Маслото се нарязва на парченца, слага се в стъклена тенджера и без да се похлупва, се държи 1 минута при 600 Вт. Месото се поръсва с индийското орехче и се слага в тенджерата. Държи се похлупено 4 минути при 600 Вт. Доматите се измиват, подсушават се и се нарязват на четири, като се отстраняват семките. Прибавят се към месото заедно със зелените подправки и бялото вино. Похлупва се отново и се държи още 4 минути при 600 Вт, като през това време няколко пъти се разбърква. Една минута преди края се прибавя добре пасираната вътрешност на доматите, която е предварително прецедена. Ястието се оставя да престои 5 минути. Преди сервирането се поръсва със сол и черен пипер и се напръсква с лимоновия сок. Сервира се с франзела, ориз или спагети.
Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.