Тиквички с гъби
Необходими продукти
  • • 4 бр. тиквички
  • • 150 г гъби печурки
  • • 1 ч.л. (10 мл) лимонов сок
  • • 120 г пушени гърди
  • • 1 глава кромид лук
  • • 12 бр. зелени маслини
  • • 2 стръка магданоз
  • • 2 стръка копър
  • • 100 г кашкавал
Начин на приготвяне
Гъбите се почистват, като по-големите се нарязват на две или на четири. Напръскват се с лимоновия сок. Гърдите се нарязват на кубчета и заедно с обеления и ситно нарязан лук се слагат в малка керамична форма, похлупват се и се държат 2 минути при 600 Вт. Маслините се нарязват и заедно с гъбите се прибавят към лука и гърдите. Похлупват се и се държат още 4 минути при 600 Вт. Разбъркват се добре. Тиквичките се измиват, подсушават се, отрязват им се краищата и се срязват на две по дължина. Слагат се в голяма керамична форма и се покриват с равни части от приготвената смес. Поръсват се с подправките и с настъргания кашкавал. Съдът се покрива със специално фолио за микровълнова печка и се държи 10 минути при 600 Вт. Фолиото се маха и ястието се допича 1 минута при 600 Вт и включен грил.

* За приготвянето на тази рецепта е необходима комбинирана микровълнова печка.

Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.