Мариновани зеленчуци асорти
Рейтинг: 5
Сложност: Много лесна
Любима на 6 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от tari
Необходими продукти
  • • 200 г карфиол
  • • 200 г моркови
  • • 200 г целина
  • • 200 г краставички
  • • 200 г воден лук
  • • сол
  • • 500 мл винен оцет
  • • сол
Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват, почистват се и се нарязват. Слагат се в керамична купа, заливат се с 250 мл подсолена вода и се държат захлупени 14 минути при 600 Вт. Оцетът, 500 мл вода и солта се слагат в стъклена купа и се загряват похлупени 5 минути. С тази марината се заливат зеленчуците. Оставят се да се охладят. Подходящи са за гарнитура.

Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 2
Aliana
магьосник в кухнята
Блага, можеш да свариш зеленчуците в същото количество вода, докато целината омекне или във фурната да ги сложиш, захлупени, около 40 минути. Кипваш си отделно водата и оцета, и заливаш отцедените зеленчуци. Обаче - какъв смисъл има цялата марината, след като се оставят само да се охладят? Нещо не схващам.5 Май 2009
# 1
Blaga
магьосник в кухнята
Салатата е хубава но аз не използвам микровълнова печка. В какво друго може.5 Май 2009
снимки от
tari
магьосник в кухнята
Снимка 1 27 Апр 2009

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.