Фрикасе от риба със зеленчуци
Необходими продукти
  • • 2 глави кромид лук
  • • 4 бр. моркови
  • • 200 г целина
  • • 30 г масло
  • • 1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
  • • 1 ч.ч. (200 мл) рибен бульон
  • • сол
  • • черен пипер
  • • лимонов сок
  • • дафинов лист
  • • 600 г филе от риба
  • • 100 мл течна сметана
  • • 2 с.л. нишесте
  • • 2 стръка копър
  • • 2 стръка магданоз
Начин на приготвяне
Лукът, морковите и целината се обелват и се нарязват на ивици. Зеленчуците заедно с маслото и виното се слагат в подходящ съд и се държат 8 минути при 600 Вт. Налива се горещият бульон, подправя се със сол, черен пипер, лимонов сок и се прибавя дафиновият лист. Филето се нарязва на парчета, измива се, подсушава се и се напръсква с лимонов сок. Прибавя се към зеленчуците и ястието се държи 6 минути при 600 Вт. Нишестето и сметаната се разбъркват и се прибавят към фрикасето. Държи се в микровълновата печка, докато сосът се сгъсти. Добавят се нарязаните на ситно копър и магданоз и се сервира.

Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.