Карфиол със сос
Необходими продукти
  • • 600 г карфиол
  • • 1 кубче бульон
  • • 2 с.л. (20 г) брашно
  • • 30 г масло
  • • 2-3 стръка магданоз
  • • 2 стръка босилек
  • • 3-4 листа от целина
  • • 1/3 бр. лимон
  • • сол, черен пипер
Начин на приготвяне
Карфиолът се почиства и се разделя на средно големи розички. Слага се заедно с 1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) вода и натрошения бульон в стъклена форма и се държи похлупено 12 минути при 600 Вт. Маслото се слага в купичка и без да се похлупва, се държи 1 минута при 600 Вт. Прибавя се брашното, разбърква се и бързо се охлажда със соса от цветното зеле. Без да се похлупва, се държи още 1 минута при 600 Вт, като при това се разбърква добре. Прибавят се нарязаните на ситно останали съставки, като се взима само вътрешността на лимона, подправя се със сол и черен пипер и с така приготвения сос се залива зелето.
Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.