рецепта
Касапска яхния
Гответе с мен
Свинско месо
Българска
Рецептата "Касапска яхния" беше добавена на
Продукти
нетлъсто свинско месо | 750 г |
кромид лук | 3-4 глави |
олио | 3-4 с. л. |
брашно | 1 с. л. |
червен пипер | 1 ч. л. |
сол | |
смлян черен пипер |
Приготвяне
• Месото, нарязано на парчета, се задушава в мазнината заедно с едро нарязания лук.
• Когато лукът омекне,се прибавя брашното, а малко по-късно - червеният пипер.
• Ястието се залива с топла вода (колкото да го покрие).
• Посолява се и се вари на тих огън.
• Към края на варенето се прибавя ситно нарязаният магданоз.
• При поднасянето касапската яхния (Плиска) се поръсва със счукан черен пипер.
• По желание се поднася с картофено пюре
Бележки
източник : Българска национална кухня изд. Земиздат
Етикети: свинско месо , българска кухня , яхния