Гъбена супа |
||
Продукти: 300 гр.гъби, 1 глава лук, 1 малък морков, 100 мл пресно млеко, 1 кубче гъбен или зеленчуков бульон, черен пипер, магданоз, 1 с.л. брашно, мазнина – вид и количество по желание. Приготвяне: лукът и моркова се нарязват на ситно, поставят се в достатъчно голям подходящ съд леко осолени с вода, колкото да ги покрие за 2-3 мин През това време измиваме и нарязваме гъбите, прибавяме ги заедно с 1-2 ч.ч. вода и варим още 5 минути. Размиваме брашното с малко студена вода да стане на кашичка, прибавяме го и варим още 3-4 мин. Добавяме пресното млеко,бульона,мазнината, магданоза, черния пипер и вода за достигане на желаното количество за 4 порции, варим още 3-4 мин. |
||