Кавърма от свинско месо |
||
Продукти: 1-1,2 кг свинско месо, 4-5 гл. лук, 2-3 малки моркова, 1-2 гъби (по желание), 1-2 с.л. доматено пюре, 1 в.ч. вино червено, сол, чер пипер, подправки и мазнина – по желание на домакинята Приготвяне: 1. Нарязваме месото на кубчета колкото кибритена кутия. Овкусяваме го с подправките и мазнината. Поставяме в тенджера от иена глас, похлупваме с капака и задушаваме 15-20 мин. 2. Прибавяме ситно нарязания лук, моркови и гъби, задушаваме още 5-6 мин. 3. Прибавяме доматеното пюре пюре, задушаваме 3-4 мин., прибавяме виното, задушаваме още 3-4 мин. Ако има грил действията по т. 2 и 3 се правят на грил. При сервиране наръсваме ястието със ситно нарязан магданоз. |
||