Картофена салата и картофено пюре

Продукти:

5-6 големи картофа,

стрък праз,

ронена чубрица – за салата;

пресно млеко и масло – за пюре.

Приготовление:

измиваме, обелваме и нарязваме картофите на кубчета като за мусака.

Поставяме в МВ с малко сол, малко мазнина и вода, която не трябва да ги покрива.

Варят се 20-25 мин. на 80% мощност, като периодично се разбъркват и се проверява дали са готови.

Когато са достатъчно меки се изваждат.

Ако са за салата се намачкват на едро и се прибавя накълцания праз, чубрица, магданоз и се овкусява с мазнина и киселина.

Ако са за пюре се намачкват повече и се прибавя необходимото количество пресно млеко и масло.





{START_COUNTER}