Картофена супа (подходяща за възстановяване след боледуване)

Продукти:

1 гл. Лук,

1 морков,

4-5 картофа,

2-3 гъби (по желание), 100 мл.

Пресно млеко, сол, чер пипер, бульон или подправка за супа по желание, мазнина – вид и количество по желание.

Приготовление:

лукът и моркова се нарязват на ситно, поставят се в достатъчно голям подходящ съд леко осолени с вода, колкото да ги покрие и се обработват 3-4 мин.

През това време измиваме, обелваме, нарязваме картофите малко по-едро, отколкото за мусака и пак ги измиваме, да падне нишестето.

Добавяме ги, прибавяме малко сол и доливаме вода да ги  покрие.

Варим 10-15 м., пробваме дали са готови и ако се налага разбъркваме и варим още 4-5 минути.

Прибавяме подправките, 1-2 ч.л. масло, пресното млеко и вода за достигане на необходимото за 4 порции количество.

Варим още 4-5 мин.





{START_COUNTER}