Крехко бирено филе |
||
Продукти: 500 гр. пилешко филе, 1 ч. ч., бира, 1 глава лук, 1 морков, сол, чер пипер, 1 ч.л. соев сос, вегета (или друга предпочитана подправка), подправки на вкус, мазнина – вид и количество по желание. Приготвяне: Нарязваме филето на парчета по желание, мариноваме го със соев сос и вегетата (подправката) и го слагаме в тенджера иена глас. Заливаме го с бирата и нарязаните на ситно лук и морков. Прибавяме мазнина (1-2 с.л. масло) и подправки, захлупваме тенджерата и печем 8-10 мин. Проверяваме степента на готовност, разбъркваме леко и печем още 12-15 мин. или до зачервяване на грил на най-силната му степен (ако имате степени). |
||