Месо със зелен фасул |
||
Продукти: 300-400 гр. месо по желание, 1 пак. замразен зелен фасул, 1 морков, сол, копър, 1 скилидка чесън, 1 с.л. доматено пюре, червен пипер, мазнина по желание. Приготовление: морковът се нарязва на ситно и се задушава с месото, солта и малко мазнина за 10-12 мин. Прибавя се зеления фасул, чесънът, накълцан на дребно, червения пипер, 1 к.ч. вода, доматеното пюре и се задушава още 7-8 мин. Ако заленият фасул ви харесва с картофи, може да обелите и нарежете на средни парчета 2-3 картофа, да ги прибавите след месото и преди фасула и да задушавате 10-12 минути на 80% мощност. Прибавяте зеления фасул и пюрето след като се уверите, че картофите са готови. Преди поднасяне подправяте с копър. По същият начин се приготвя грах с месо. Може да прибавите и повече вода от указаното в рецептата, ако желаете ястието да е по-рядко. |
||