Месо със зелен фасул

Продукти:

300-400 гр. месо по желание,

1 пак. замразен зелен фасул,

1 морков,

сол, копър,

1 скилидка чесън,

1 с.л. доматено пюре,

червен пипер, мазнина по желание.

Приготовление:

морковът се нарязва на ситно и се задушава с месото, солта и малко мазнина за 10-12 мин.

Прибавя се зеления фасул, чесънът, накълцан на дребно, червения пипер, 1 к.ч. вода, доматеното пюре и се задушава още 7-8 мин.

Ако заленият фасул ви харесва с картофи, може да обелите и нарежете на средни парчета 2-3 картофа, да ги прибавите след месото и преди фасула и да задушавате 10-12 минути на 80% мощност.

Прибавяте зеления фасул и пюрето след като се уверите, че картофите са готови.

Преди поднасяне подправяте с копър.

По същият начин се приготвя грах с месо. Може да прибавите и повече вода от указаното в рецептата, ако желаете ястието да е по-рядко.





{START_COUNTER}