Мусака |
||
Продукти: 1/2 кг картофи, 500 гр.кайма, 1-2 с.л. доматено пюре, 1 глава лук, 1 средно голям морков, сол (вегета), червен и черен пипер, чубрица, мазнина – по желание За заливката: 2 яйца, 1 ч.ч. кис.мляко, 1 к.л. сода за хляб, брашно. Приготвяне: Обелените, измити и нарязани на кубчета картофи поставяме в иенска тенджера и добавяме сол, черен пипер, мазнина и 1 к.ч. вода. Захлупваме с капака и поставяме в микровълновата за 15 мин. Картофите не трябва да заемат повече от 1/2 от съда. През това време нарязваме на ситно и разбъркваме лука, морковите, каймата, червения пипер, доматеното пюре и останалите подправки. Изсипваме тази смес върху картофите, леко разбъркваме и печем още 15 мин. по възможност на грил. Проверяваме степента на готовност и ако не е нужна повече обработка заливаме с яйцата, киселото мляко, содата и брашното. Връщаме в МВ за още 10 мин без капак. |
||