Пикантни сърмички с лозов лист

Продукти:

1 пак. кайма или 300 г пилешко месо,

1 глава чесън,

1 стрък праз лук,

1 морков,

1-2 с.л. вегета (или друга подравка по желание),

40-50 лозови листа,

1 к.ч. ориз,

мазнина – по желание,

сол, чер пипер, джоджен.

Приготвяне:

Почистваме и нарязваме на ситно моркова, чесъна и праза.

Поставяме ги в подходящ съд с много малко сол и вода, колкото леко да ги покрие и оставяме да се задушат около 4-5 мин.

Прибавяме добре измития ориз и 2/3 к.ч. вода, варим 6-7 мин.

Прибавяме каймата или пилешкото, вегетата (подправката), пипера, джоджена, мазнината и разбъркваме.

Свиваме сърмички и ги подреждаме на дъното на иенска тенджера или друг подходящ керамичен съд.

Сипваме още малко вода на дъното на съда и оставяме в МВ за 15-18 минути.

Ако има грил последните 10 мин. се обработва на грил.





{START_COUNTER}