Пълнени чушки по ловджийски

Продукти:

5-6 кърначета или сурови наденички,

2-3 кисели краставички,

1-2 средно големи моркова,

5-6 гъби,

3-4 скилидки чесън,

10-12 чушки,

сол, чер пипер,

мазнина – по желание.

Приготовление:

изчистваме чушките и леко ги осоляваме от вътре,

измиваме и нарязваме гъбите,

нарязваме наденичките на 2,

изчистваме и нарязваме морковите по дължина,

краставичките и скилидките чесън – също по дължина.

Всяка чушка се пълни с половинка наденичка, лентичка краставичка, морков, чесън и парченца гъби.

Поставят се в иенска тенджера, добавя се не повече от 1 к.ч. вода и мазнина по желание.

Задушават се в МВ около 10-15 мин., ако има грил – поне 10 мин. на грил до зачервяване.





{START_COUNTER}