Пълнени чушки по ловджийски |
||
Продукти: 5-6 кърначета или сурови наденички, 2-3 кисели краставички, 1-2 средно големи моркова, 5-6 гъби, 3-4 скилидки чесън, 10-12 чушки, сол, чер пипер, мазнина – по желание. Приготовление: изчистваме чушките и леко ги осоляваме от вътре, измиваме и нарязваме гъбите, нарязваме наденичките на 2, изчистваме и нарязваме морковите по дължина, краставичките и скилидките чесън – също по дължина. Всяка чушка се пълни с половинка наденичка, лентичка краставичка, морков, чесън и парченца гъби. Поставят се в иенска тенджера, добавя се не повече от 1 к.ч. вода и мазнина по желание. Задушават се в МВ около 10-15 мин., ако има грил – поне 10 мин. на грил до зачервяване. |
||