Постни сарми в микровълнова фурна
Необходими продукти
- • 10-12 бр. листа кисело зеле
- • 1 ч.ч. ориз
- • 200-250 г домати или 3 с.л. доматено пюре
- • 1 стрък целина
- • 2-3 стръка магданоз
- • 1-2 глави лук
- • 2 с.л. олио
- • по 1 ч.л. червен пипер и чубрица, сол
- За заливката:
- • 1/2 ч.ч. зелев сок + 1/2 ч.ч. вода
- • 4 с.л. олио
- • 1/2 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне
В йенска тенджера се налива олиото, слагат се нарязания лук, целината и се вари под капак 1 минута на максимална мощност. Добавят се ориза и доматите, вари се още 3 минути, след което се долива 1 ч.ч. гореща вода и се слагат подправките и сол. Вари се на максимална мощност 5 минути или докато набъбне ориза и водата се поеме от него. Зелевите листа се почистват от дебелите жилки, поставя се от плънката и се навиват сарми с големина по избор. Сармите се нареждат в същата тенджера, изсипва се разбитата заливка и се пекат 12-15 минути до готовност.
Рецептата е добавена от eledra на 2 Декември 2009 г.
Източник: gotvarstvo.georgievi.net
Източник: gotvarstvo.georgievi.net
Още рецепти за:
Бъдни Вечер ⋅ Ястия с ориз ⋅ Ястия с кисело зеле ⋅ Безмесни ястия с ориз ⋅ Постни сарми ⋅ Постни ястия с ориз ⋅ Вегански ястия с ориз ⋅ Постни ястия със зеле ⋅ Вегански ястия със зеле ⋅ Зелеви сарми без месо ⋅ Безмесни ястия с кисело зеле ⋅ Вегански рецепти
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.