Телешки език с винен сос
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 8
Сложност: Трудна
Изпробвана: 1 изпробвана
Любима на 1 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от ma_rri_na
Снимка 21
Необходими продукти
  • • 750 мл месен бульон
  • • 1 бр. телешки език
  • • 1 бр. дафинов лист
  • • 1 глава кромид лук
  • • 2 зърна карамфил
  • • 4 зърна черен пипер
  • • 2 бр. моркови
  • За соса:
  • • 300 мл бульон от телешки език
  • • 2 с.л. нишесте
  • • сол
  • • черен пипер
  • • 1/4 ч.ч. (50 мл) червено вино
Начин на приготвяне
Месният бульон се налива в голяма купа, похлупва се и се загрява 4 минути при 600 Вт. Езикът се измива, подсушава се и се слага в горещия бульон. Прибавят се дафиновият лист, срязаният на четири лук, карамфилът, зърната черен пипер и целите моркови, които предварително са почистени. Похлупва се и се държи 60 минути при 600 Вт. След това ястието се оставя да престои 10 минути. Езикът се изважда от бульона, охлажда се със студена вода и се обелва. Нарязва се заедно с морковите на кръгчета и се слага в предварително загрята чиния. В купичка за сос се наливат 300 мл от прецедения бульон. Прибавя се разтвореното в малко студена вода нишесте и се държи отхлупено 2 минути при 600 Вт, след това се разбърква добре. Подправя се със сол и черен пипер. Накрая се прибавя виното. Ястието, се поднася с картофени крокети. Сосът се сервира отделно.
Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
ma_rri_na
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1Снимка 2 14 Фев 2020
# 1
ma_rri_na
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Аз ползвах свински сърца, вместо език. Сърцата с винен сос :), леко запекох с масло. Към соса добавих и лъжица кетчуп.
[Изпробвана]
14 Фев 2020

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.