Рибена супа
Необходими продукти
  • • 2 глави кромид лук
  • • 2 бр. моркови
  • • 100 г целина
  • • 1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
  • • сол
  • • черен пипер
  • • дафинов лист
  • • 800 мл зеленчуков бульон
  • • 300 г филе от риба
  • • лимонов сок
  • • 250 г печурки
  • • 2 с.л. нишесте
  • • 100 г сметана
  • • 2 стръка магданоз
  • • 1 ч.л. (5 г) къри
  • • олио
Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват, нарязват се на кубчета и заедно с виното и подправките се слагат в подходящ съд. Държат се 4 минути при 600 Вт. Прибавя се горещият зеленчуков бульон и съдът се поставя отново във фурната, докато течността заври. Филето се измива, подсушава се, нарязва се на кубчета и се напръсква с лимонов сок. Гъбите се почистват, измиват се и се нарязват на резени. Напръскват се с лимонов сок и заедно с рибата се прибавят към супата. Държи се 7 минути при 600 Вт. Сметаната се разбърква с нишестето, прибавят се ситно нарязаният магданоз, кърито и олиото. Сместа се налива в супата и тя се държи при същата мощност до завиране.
Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
Пламен Бозуков
(нерегистриран)
Чорбичката си я бива - много е вкусна и лесна.30 Окт 2004

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.