Зеленчуков сос за микровълнова печка
Необходими продукти
- • 2 глави воден лук
- • 20 г масло
- • 1/4 ч.ч. (50 мл) зеленчуков бульон
- • 2 с.л. (20 мл) бяло вино
- • 150 мл сметана
- • 1 връзка магданоз
- • сол
- • черен пипер
Начин на приготвяне
Обеленият и нарязан лук се слага заедно с маслото в купичка. Похлупва се и се задушава 1 и 1/2 минути при 600 Вт. При непрекъснато разбъркване се прибавят бульонът, виното и сметаната, похлупва се и се държи 2 и 1/2 минути при 600 Вт. Поръсва се с нарязания магданоз. Сосът се пасира с миксер до получаването на гладка светлозелена маса. Подправя се със сол и черен пипер. Поднася се към зеленчукови ястия.
Рецептата е добавена на 28 Ноември 2003 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.