рецепта
Печено пиле с гъби и моркови
Българска кухня
Българска
Рецептата "Печено пиле с гъби и моркови " беше добавена на
Продукти
пиле | 1 |
гъби | 300 г |
Моркови | 300 г |
2 глави кромид лук | |
олио | |
бяло вино | 200 мл |
черен пипер | |
Дафинов лист | |
подправка за пиле |
Приготвяне
• Морковите се нарязват на колелца и се нареждат най-отдолу на правоъгълна тава, като се посоляват.
• Гъбите се нарязват на шайби и се нареждат върху тях, също се посоляват.
• В тавата се разпръсват няколко зърна черен пипер и няколко листа дафинов лист.
• Лукът се обелва, разрязва се на половини и се поставя върху зеленчуците.
• Налива се малко олио, виното и около 100 мл вода.
• Върху лука се слага пилето, разрязано по средата на гърдите отпред и с разперени настрани бутчета и крила.
• Отгоре се поръсва и натърква с подправка за пиле.
• Пече се в предварително загрята умерена фурна около час и половина.
• Печеното пиле с гъби и моркови се сервира с домашно приготвено картофено пюре.
Бележки
** Приблизителна цена: 11 лв.
*** Време за приготвяне: 1 ч 45 мин
**** Тази рецепта съдържа продукти за 4 порции