Кулинарни рецепти » Качамак в тиган

 Качамак в тиган

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г царевично брашно
• 1 с.л. краве масло
• 3 с.л. олио
• 500 мл прясно мляко
• 50 г сирене
• 500 мл вода
• 2-3 скилидки чесън
• 1 стръкче сух босилек
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно скилидките чесън и ги задушаваме в смес от олиото, маслото и малко вода. Поръсваме стрития босилек и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Постепенно на тънка струйка наливаме водата, а след нея и млякото. Бъркаме качамака, докато изври водата. Накрая го заглаждаме с навлажнена лъжица, поръсваме ситно настърганото сирене и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало