рецепта
Лешникова тарта с мюсли
Торти
Българска
Рецептата "Лешникова тарта с мюсли" беше добавена на
Продукти
лешници | 150 г обелени и нарязани |
мюсли | 300 г |
слънчогледови семки | 150 г |
мед | 100 г |
захар | 50 г |
краве масло | 3-4 с.л. |
портокалов сок | 2 с.л. |
бита сметана за украса |
Приготвяне
• Мюслито, лешниците и семките се разбъркват.
• В отделен съд на котлона на умерена температура се затопля медът със захарта, 3 с. л. от маслото и портокаловия сок.
• Разбърква се, докато захарта напълно се разтвори.
• Прибавя се мюслито с лешниците и се разбърква, докато сместа придобие златистокафяв цвят.
• Изсипва се в намазана с масло тавичка.
• Лешниковата тарта с мюсли се пече 10 минути в слаба фурна (150 С).
Бележки
** Приблизителна цена: 7 лв.
*** Време за приготвяне: 20 минути